divendres, 20 de març del 2009

El taxi de Barcelona avança propostes engrescadores per la seva activitat

Ahir 19 de març del 2009 vàrem tenir una trobada entre les diferents entitats del sector del taxi de l’àrea metropolitana de Barcelona, que havíem presentat propostes per incentivar econòmicament el sector i l’administració , en concreta amb el gerent de l’ IMET en Miguel Àngel Martin.

En aquesta reunió el primer que va fer l’administració va ser anunciar que formaria unes comissions , i que aquestes estarien formades per una representació de les entitats que han presentat propostes.

En concret se han presentat dos blocs de propostes, unes signades per 3 organitzacions i l’altre per una dotzena, entre elles també els sindicats de classe, el curiós de la proposta de l’administració es que va considerar que haurien de tenir 2 representats cada bloc, tant donava les entitats que representessin

Així ja no es respecta els criteris de la representació legitima en el Consell Català del Taxi, organisme format per un decret de la Generalitat de Catalunya, ni tampoc , com va dir el delegat del GUT, la representació sorgida de les ja passades eleccions del Taxi.

Crec que evidentment es un error no intentar que en el moment d’ abordar assumptes que preocupants a totes les empreses i els treballadors d’aquest sector, no estiguin representades totes les sensibilitats existents, totes elles legitimes.

Simplement intentar justificar la política de blocs determinant que uns representen els autònoms i els altres les empreses, es mes que un error, per aclarir-lo una mica: L’administració considera que el Gremio Unio de Taxistes entitat del taxi formada únicament per autònoms o l’ UGT , CCOO son representats del bloc empresarial i en canvi altre entitat que gestiona una de les flotes de taxis mes gran de l’àrea metropolitana, es una associació d’autònoms.

Igualment en aquesta primera reunió varen existir aspectes positius, per part dels membres del sector, en especial la intervenció del Sr Goñi i Gracia que varen cridar a d’unitat i el diàleg i també la de Bernardo en representació del GUT, en general quasi tots positius, alguna persona es va sortir de segle i va anunciar que sortirien el carrer amb “ lanzas , arcos y flechas “, però be…..

Cal ara treballar i dialogar en allò que ens es comú a tots els interessos del taxistes sense oblidar la responsabilitat social, que tenim en aquest moments d’empènyer a la nostre societat per sortir d’aquesta crisi i en especial amb una atenció acurada el mon dels treballadors, per tant cal esforçar-se per garantir els lloc de treball de totes les persones que hi ha ara en el sector tant sigui en regim d’autònoms com de assalariats, i avançar per que en un futur proper es poguí crear mes llocs de treball

Esperem que l’administració sigui sensible a aquesta premissa i a les inquietuds de les entitats del sector del Taxi, sense oblidar-se de ningú contant amb tots i totes.

2 comentaris:

chus ha dit...

Hombre me parece que esto está algo manipulado.

1º ¿cuando fueron las últimas elecciones democráticas al Consell del Taxi?
2º ¿Es una reunión de los taxistas de BCN o es una reunión a nivel autonómico?
3º Dando por respuesta que es una reunión del Area Metropolitana de Barcelona ¿con cuantos afiliados cuenta el Sr Goñi en el sector del taxi de BCN ? creo que a día de hoy ,no tiene NI UN SOLO AFILIADO entre los taxistas de BCN.
Para cualquier persona ajena al taxi de BCN y que no sepa que tu tienes varias licencias ,tus palabras están llenas de sentido común ,pero para cualquier otra persona que esté en el entorno del taxi de BCN y que sepa de tu situación referente al número de licencias ,tus palabras ,diríamos que parecen interesadas.
A ti Pere ,como empresario te va bien "acoger" a las personas que se encuentran en una situación laboral negativa ,¿para meterles turnos de 12 horas como hacen los floteros como la Carmen Tienda?.

Podríamos hablar mucho de esto Pere ,pero primero tengo mis dudas de que publiques esto (ojala me equivoque).

No manipulemos ,la realidad del taxi ,siendo objetivos es otra ,no la que tu planteas ,es muy ,muy diferente .

Saludos Pere

croquis ha dit...

La impresió que tinc de la reunió del día 17 es que:
.-Hi ha una persona que s'adjudica una representació que no té.
.- Aquesta mateixa persona ha embaucat a daltres afegin al seu paperet las demandes que aquests tenían preparadas per presentar per si soles i a altres per convergencia d'interessos.
.- Aquesta persona va promoure la situació i li va faltar temps per emplazar als medis de comunicació afenginse amés el grau de representat de tots.
.- Tot alló ho va fer per demostrar capacitat de convocatoria
ante la por de perdre certs "apoyos" davant una situació que l'angustia i esta es un contenciós
amb altres organizacions sobre 50000euros i altres cosas més.

No perdis el nort company.

PD.: Home, tenin altre cosa en comú, jo estic en tercer de ADE are mateix.

Croquis