dilluns, 29 de desembre de 2008

Vergonyós

Sí, estic indignat quan l’equip de govern de CiU i ERC, convoca un ple extraordinari avui 29 de desembre a les 13 h per demà a les 9 del matí. Sí, és vergonyós perquè no creuen en la democràcia, en la capacitat d’altres persones de pensar diferent i d’aportar idees i coneixements a la gestió municipal.

Ens han impossibilitat del tot, i amb tot el descar, poder estudiar l´expedient del que es tractarà demà al ple. L´ajuntament obre de 9 a 14 h i ens envien un mail el dia abans a les 12.55 h (sense cap trucada ni cap altre mitjà), el que ens queda una hora, en el cas que hagis llegit en aquell mateix moment el mail, per apropar-te a l´ajuntament i estudiar l´expedient, és impossible i ho saben. Era la seva intenció? ho han aconseguit.

Quan vaig tenir la responsabilitat de dur a terme el projecte de la construcció de l’escola bressol, es varen fer totes les reunions necessàries amb totes les forces polítiques, fins i tot, les que encara no tenien representació, i amb totes les persones del sector educatiu afectades per tal que de tot això sortís un projecte millorat.

Ara, el menyspreu de CiU respecte als partits de l´ oposició que representen el mateix número de persones que ells, i fins i tot dels sectors educatius implicats, denoten la seva calanya autoritària.

Amb aquesta forma de fer, altra vegada el nostre poble perd, això sí, les seves butxaques continuen guanyant amb uns sous que no es mereixen, però aquest és tot el seu interès per al nostre poble, quina llàstima.

dimarts, 23 de desembre de 2008

Il•lusionat per el 2009

Nomes el títol en si ja un repte si tenim en compte l’actual crisi a nivell mundial, i el govern municipal del nostre poble, però en queda quelcom mes important.

Els sentiments, envers les nostres persones estimades, en aquest 2009 hem d’esperar que aquelles persones importants per nosaltres continuïn, trobant-se be i dins del nostre entorn sentimental.

Perquè ens hem d’adonar que la part material de la vida no es el mes important, per sobre estan les persones , els sentiments envers d’elles, cal per tant cercar l’ il•lusió en el 2009 en el nostre interior en els dels nostres sentiments.

Per això us desitjo que us il•lusioneu per aquest 2009, cerqueu en els vostres sentiments la felicitat de les mancances materials

dijous, 18 de desembre de 2008

El projecte de ciutadania infantil, engegat amb la positiva il·lusió dels infants.

La setmana passada, la directora del CEIP El Pi Gros, la de l’escola bressol “ El Rial “, la psicopedagoga del CEMAP, la tècnica de joventut i el cap de policia del nostre poble, ens varen convocar als portaveus dels partits polítics per presentar-nos el projecte.

Aquest pretén que els infants de la nostra població participin a la presa de decisions municipals que tenen que veure amb ells, d’alguna manera, que els grans entenem el seu punt de vista no només mental sinó també físic, com es va dir, amb la visió d’un 1,10 d’alçada.

El projecte no em va sorprendre perquè sabia de les experiències de la Diputació de Barcelona en aquest sentit en altres municipis, fins i tot en els darrers dies de l’anterior legislatura, la Diba va fer una xerrada explicativa, a la que cal dir no vaig poder assistir.

Però el que si em va sorprendre va ser la força i il·lusió de les i els tècnics convocants, a l’espera de comptar amb el suport de tots els partits polítics. Així va ser, per tant comptarem amb un nou projecte que pot ser molt positiu pel nostre poble.

Això no vol dir que pel meu cap no hi hagin boires, però ni tan sols ara les vull esmentar, només vull agrair la il·lusió de les persones que ens varen convocar contagiades de la il·lusió infantil, i que ho varen saber transmetre. Sort i felicitacions.

dimarts, 2 de desembre de 2008

He estat temptat d´escriure aquesta article o simplement no fer-ho, és important per la nostra població el que vull expressar o simplement es veurà com una baralla entre polítics?
La meva opció està clara quina ha estat, possiblement a una part de la nostra població no li importi gaire, sabem que cada dia més, l´individualisme fa que les persones ens preocupem d´allò que ens afecta directament, deixant més de banda altres qüestions.

Per tant, jo he escrit aquest article amb fermesa, perquè m´afecta a mi com a persona en la meva moral, espero que a moltes altres també, no ho sé.

En el darrer ple vaig preguntar, amb la màxima suavitat que vaig ser capaç, per una factura emesa per una empresa de Montgat, respecte als anuncis de la festa major, ja sabíem que la factura amagava una feina feta per la empresa de la Regidora Llongarriu, i per tant, com a tal, no pot contractar amb l´ajuntament.

Però la resposta si que em va sorprendre. Sense cap tipus de vergonya, amb tota la sinceritat, cal reconèixer-lo, la regidora va expressar que la feina per la que varen cobrar aproximadament mil euros l´havien fet ella i la seva germana, però que havia sortit més econòmic que l´any passat.

Resulta que l´any passat aquesta feina l´havia fet internament el nostre ajuntament i no existeix cap factura desglossada d´aquesta tasca.

Després de rumiar i rumiar, he necessitat escriure els meus pensaments, seran importants o no per la meva població, però per a mi sí.

Aquesta no pot ser la forma de fer d´un Ajuntament i d´ una regidora que representa legalment i moralment el nostre poble.

Amb quina capacitat moral es veuran aquests regidors per posar multes, per sancionar a altres que incompleixen les normes?

Espero i desitjo que aquest escrit no sigui una càrrega, però si un punt de reflexió moral, que penso és del tot necessari.